Homeopathische geneesmiddelen

Bij Vita Qualis werken we met homeopathische geneesmiddelen. Maar wat zijn dat eigenlijk? En wat houdt homeopathie precies in? Wij begrijpen dat voordat je iets inneemt, je hier graag wat meer over wil weten.

 

Homeopathische geneesmiddelen zijn middelen die uitgaan van het herstellend vermogen van de mens. In plaats van het bestrijden van je klachten, gebruikt jouw lichaam deze stoffen voor het zelf oplossen van de klachten.

 

De werking van deze homeopathische geneesmiddelen staat tegenover de reguliere gezondheidszorg. Daar gaat het namelijk vaker om het intensief bestrijden van een probleem of onderdrukken van symptomen. In veel gevallen zorgen zulke medicijnen op termijn juist voor extra klachten, omdat ze de balans in je lichaam verstoren.

Uw therapeut voor

Acupunctuur en TCM

peter_edited_edited_edited.jpg
 
 

Homeopathische geneesmiddelen komen voort uit de principes van de homeopathie. Deze alternatieve geneeswijze gaat uit van een samenwerking met het regelsysteem van je lichaam. Dat werkt als volgt: als je bepaalde stoffen toedient aan gezonde personen, kunnen ze klachten oproepen. Dien je dezelfde stoffen toe aan mensen die dezelfde symptomen al ervaarden, dan verlicht dat juist de klachten. Vandaar ook dat veel allergieën minder ernstig worden wanneer je vaker met het allergeen in aanraking komt.

 

Het woord homeopathie komt hier ook vandaan. ‘Homeo’ staat namelijk voor ‘gelijkende’. Toch werken homeopathische geneesmiddelen niet bij iedereen hetzelfde. We zijn allemaal uniek. Waar bij één stress zorgt voor huid- of darmklachten, kan de ander reageren met migraine of benauwdheid.

Homeopathie

Bij wat voor klachten kan homeopathie helpen?

Homeopathische geneesmiddelen helpen bij verschillende uiteenlopende klachten. Vaak gaat het daarbij om klachten die geen duidelijke oorzaak kennen, zoals allergieën, migraine, darmklachten of slaapproblemen. Maar ook als je last hebt van astmatische klachten, ontstekingen, menstruatieklachten (zoals PMS), overgangsklachten, psychische problemen of vruchtbaarheidsproblemen heb je waarschijnlijk baat bij een homeopathische behandeling.

 

Homeopathische geneeskunde: consult inplannen

Voor homeopathische hulp en geneesmiddelen in Rotterdam en omstreken zit je goed bij Vita Qualis. Woon je niet in de buurt van Rotterdam, maar kom je toch graag even langs? Dat is geen enkel probleem: we helpen regelmatig mensen van buiten de regio. Neem gerust contact met ons op of plan direct een consult in.

Voordelen van homeopathische geneesmiddelen

cupping%2520shutterstock_edited_edited.j

Veel mensen hebben gezondheidsklachten die steeds terugkomen. Die klachten variëren van lichte duizeligheid tot zware depressies. Wat de reguliere geneeskunde ook probeert, de klachten gaan nooit helemaal weg. Tegelijkertijd zorgen veel medicijnen voor erg vervelende bijwerkingen. Bij homeopathische geneesmiddelen zien we vaak een ander resultaat. Lees hieronder de volgens ons belangrijkste voordelen van homeopathische geneesmiddelen.

Homeopathische geneesmiddelen werken ook preventief

Heb je het juiste homeopathische middel gevonden voor jouw klacht? Dan gebruik je deze 

steeds weer opnieuw. Zodra de eerste symptomen weer de kop op steken, begin je met gebruiken. Zo voorkom je ernstige klachten en soms zelfs ontstekingen.