top of page

Marleen Langestraat

Huisarts, Leefstijlarts met interesse voor Orthomoleculaire therapie

Over Marleen Langestraat

 

In 2012 ging een langgekoesterde droom van Marleen om huisarts te worden in vervulling. Haar passie voor gezondheid en enthousiasme over het functioneren van het menselijk lichaam maakt dat zij op zoek blijft gaan naar de waarheid achter gezondheid en ziekte. 

 

Visie

 

De visie die aansluit bij haar werkwijze is die van Machteld Huber over Positieve Gezondheid. De definitie van de WHO uit 1948 over gezondheid is verouderd en in 2016 is door Machteld Huber een nieuw concept of visie op gezondheid opgesteld.

 

“Een bredere kijk op gezondheid, die meer oplevert. Mensen zijn niet hun aandoening. Toch focussen we daar in de zorg doorgaans wel op. Alle aandacht gaat uit naar hun klachten en gezondheidsproblemen, en hoe we die kunnen oplossen. Positieve Gezondheid kiest een andere invalshoek. Het accent ligt niet op ziekte. Maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt.” (Bron: pubmed)

Missie van Aloha Leefstijl ‘Nederland, the Next Blue Zone’

 

Marleen haar liefde voor reizen en de natuur leidde naar verre plekken. Daarnaast zorgden yoga, meditatie, andere culturen en daarbij Oosterse of andere vormen van geneeswijzen, voor verwondering en nieuwsgierigheid. Door letterlijk over grenzen heen te kijken naar gezondheid en hoe andere culturen dat doen, waaronder ook the Blue Zones, de plekken op aarde waar mensen het gezondst en gelukkigst oud worden, bracht een bredere kijk op gezondheid.

 

Het aantal ‘in goede gezondheid doorgebrachte jaren’ neemt in Nederland echter al een decennium af. We worden wel ouder, maar leven minder lang in goede gezondheid. De leeftijd waarop een Nederlander zijn eerste chronische aandoening krijgt, wordt helaas steeds lager.

Want als we gezondheid zo belangrijk vinden, waarom kijken we niet wat meer naar wat deze mensen gemeenschappelijk hebben die het ‘het beste’ doen op aarde qua geluk en gezondheid? Degenen die onwaarschijnlijk oud worden èn gelukkig zijn? Wat doen die mensen (waarvan sommigen op afgelegen plekken op aarde, Okinawa, Nicoya) wat ons met onze kennis en kunde in de Westerse wereld soms niet lukt? Hoe kan dat? Waarom wordt er zo gefocust op ziekte in plaats van vergroten van gezondheid? Is dat niet een kwestie van aandacht verleggen?

Het is Marleen haar missie dat Nederland de volgende ‘Blue Zone’ wordt. Een plek waar mensen gelukkiger en gezonder leven dan waar ook op aarde. Deze kennis ligt voor handen. We mogen er alleen gericht naar zoeken en voor open staan, en soms oude overtuigingen loslaten.

Na een reis naar Hawaii kwam deze missie tot leven in ALOHA LEEFSTIJL. Aloha staat voor liefde, medeleven, dankbaarheid, vrede en wordt als welkom- en afscheidsgroet gebruikt. De ‘Aloha Spirit’ op het eiland, staat voor (het delen van) levensenergie, wat in de praktijk betekent dat de eilandbewoners elkaar proberen te helpen, zonder er zelf direct beter van te worden. In 1986 werd de ‘aloha spirit’ zelfs in een gelijknamige wet verankerd.

Profielfoto%20Marleen%20Langestraat_edit

Behandeling:

Leefstijlgeneeskunde

Werkzaam op:

Maandag en dinsdag

9:00 - 17:00 uur

Behandellocatie:

Vita Qualis Rotterdam

Tarieven:

Tarievenlijst

Registratienummers:

BIG-registratienr: 69909726901

AGB-code: 84117415

Beroepsvereniging:

NHG en AVIG

CV:

LinkedIn

Logo%20Aloha%20Leefstijl_Marleen2_edited
bottom of page