top of page
Gezondheidscentrum Rotterdam Vita Qualis acupunctuur

Consult Homeopathie inplannen

Afspraken met Hetty Buitelaar of Ronald de Landmeter kunnen alleen telefonisch of per mail worden gemaakt:

+31 10 - 303 2579  / consult@vitaqualis.nl

Homeopathie

Homeopathische geneesmiddelen

Uw arts/therapeut voor

Homeopathie

Gezondheidscentrum Rotterdam Vita Qualis acupunctuur
Gezondheidscentrum Rotterdam Vita Qualis acupunctuur
Anker 1

Bij Vita Qualis werken we met homeopathische geneesmiddelen. Maar wat zijn dat eigenlijk? En wat houdt homeopathie precies in? Wij begrijpen dat voordat je iets inneemt, je hier graag wat meer over wil weten.

 

Homeopathische geneesmiddelen zijn middelen die uitgaan van het herstellend vermogen van de mens. In plaats van het bestrijden van je klachten, gebruikt jouw lichaam deze stoffen voor het zelf oplossen van de klachten.

 

De werking van deze homeopathische geneesmiddelen staat tegenover de reguliere gezondheidszorg. Daar gaat het namelijk vaker om het intensief bestrijden van een probleem of onderdrukken van symptomen. In veel gevallen zorgen zulke medicijnen op termijn juist voor extra klachten, omdat ze de balans in je lichaam verstoren.

Homeopathie

Homeopathische geneesmiddelen komen voort uit de principes van de homeopathie. Deze alternatieve geneeswijze gaat uit van een samenwerking met het regelsysteem van je lichaam. Dat werkt als volgt: als je bepaalde stoffen toedient aan gezonde personen, kunnen ze klachten oproepen. Dien je dezelfde stoffen toe aan mensen die dezelfde symptomen al ervaarden, dan verlicht dat juist de klachten. Vandaar ook dat veel allergieën minder ernstig worden wanneer je vaker met het allergeen in aanraking komt.

 

Het woord homeopathie komt hier ook vandaan. ‘Homeo’ staat namelijk voor ‘gelijkende’. Toch werken homeopathische geneesmiddelen niet bij iedereen hetzelfde. We zijn allemaal uniek. Waar bij één stress zorgt voor huid- of darmklachten, kan de ander reageren met migraine of benauwdheid.

Anker 2

Bij wat voor klachten kan homeopathie helpen?

Homeopathische geneesmiddelen helpen bij verschillende uiteenlopende klachten. Vaak gaat het daarbij om klachten die geen duidelijke oorzaak kennen, zoals allergieën, migraine, darmklachten of slaapproblemen. Maar ook als je last hebt van astmatische klachten, ontstekingen, menstruatieklachten (zoals PMS), overgangsklachten, psychische problemen of vruchtbaarheidsproblemen heb je waarschijnlijk baat bij een homeopathische behandeling.

Homeopathische geneeskunde: consult inplannen

Voor homeopathische hulp en geneesmiddelen in Rotterdam en omstreken zit je goed bij Vita Qualis. Woon je niet in de buurt van Rotterdam, maar kom je toch graag even langs? Dat is geen enkel probleem: we helpen regelmatig mensen van buiten de regio. Neem gerust contact met ons op of plan direct een consult in.

Anker 3

Voordelen van homeopathische geneesmiddelen

Veel mensen hebben gezondheidsklachten die steeds terugkomen. Die klachten variëren van lichte duizeligheid tot zware depressies. Wat de reguliere geneeskunde ook probeert, de klachten gaan nooit helemaal weg. Tegelijkertijd zorgen veel medicijnen voor erg vervelende bijwerkingen. Bij homeopathische geneesmiddelen zien we vaak een ander resultaat. Lees hieronder de volgens ons belangrijkste voordelen van homeopathische geneesmiddelen.

 

Zo goed als vrij van bijwerkingen

Als je al eens eerder homeopathische geneesmiddelen innam, dan werden je klachten misschien eerst erger. Dat klinkt niet best, maar is juist een goed teken. Dit betekent namelijk dat het middel goed zijn werk doet. Homeopathische middelen stimuleren namelijk het genezend vermogen van je lichaam. Zeker als je niet heel fit bent, kost dat je lichaam best een hoop kracht.

 

Je kan bijvoorbeeld last krijgen van eczeem, zweetaanvallen of een loopneus. Mocht dit zich voordoen, maak je dan geen zorgen. Vaak nemen deze klachten snel weer af. Het gaat hier niet om een echte bijwerking, maar om een lijf dat aan het strijden is om gezond te worden. Van echte bijwerkingen is eigenlijk geen sprake in de homeopathie. Homeopathische middelen zijn dus veiliger dan medicijnen uit de reguliere geneeskunde.

 

Homeopathische geneesmiddelen werken ook preventief

Heb je het juiste homeopathische middel gevonden voor jouw klacht? Dan gebruik je deze

steeds weer opnieuw. Zodra de eerste symptomen weer de kop op steken, begin je met gebruiken. Zo voorkom je ernstige klachten en soms zelfs ontstekingen.

 

Werkt specifiek tegen jouw klacht

Homeopathische geneesmiddelen zijn absoluut niet vergelijkbaar met bijvoorbeeld een antibioticum of prednison. We verhogen namelijk de weerstand van een patiënt richting een bepaalde stof. Zo pakken we heel specifiek de oorzaak aan van een psychische of lichamelijke klacht.

Anker 4

Plan direct een consult in bij Vita Qualis

Bij Integraal Gezondheidscentrum Vita Qualis werken we met hoge kwaliteit homeopathische geneesmiddelen. De artsen en therapeuten in onze praktijk in Rotterdam hebben ruime ervaring met de homeopathische manier van behandelen. Zij weten wat wel en niet werkt bij jouw ziektebeeld. Geen zin meer om langer te wachten op een nog vitaler leven? Plan direct een consult in voor het beste homeopathische advies voor jou.

Anker 5

Veelgestelde vragen

Hoe snel werkt een homeopathisch middel?

Bij acute klachten werken homeopathische middelen normaal gesproken snel. Bij chronische aandoeningen duurt dit langer. Een exacte tijd kan niet gegeven worden omdat iedereen andere klachten heeft en hier verschillende tijd last van heeft.

 

Wordt mijn consult vergoed?

Een deel van de zorgverzekeraars vergoedt geheel of gedeeltelijk uw consult. Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

 

Heb ik een verwijzing nodig van mijn huisarts?

Nee, u heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts.

 

Hoe neem ik mijn homeopathisch middel in?

U kunt uw middel op verschillende manieren innemen, uw therapeut bekijkt welke manier het beste bij u past. Dit kan zijn door het op te lossen in water, onder de tong te leggen of doormiddel van reuk.

Anker 6
bottom of page