top of page
White%20flower%20of%20angelica%20bloomin

Consult Homeopathie inplannen

Afspraken met Hetty Buitelaar of Ronald de Landmeter kunnen alleen telefonisch of per mail worden gemaakt:

+31 10 - 303 2579  / consult@vitaqualis.nl

Homeopathie

Wat is homeopathie?

Uw arts/therapeut voor

Homeopathie

Profielfoto%252520Hetty%252520Buitelaar_
Ronald de Landmeter.png
Anker 1

Homeopathie werkt samen met je eigen regelsystemen. Het middel geeft informatie aan de levenskracht, zodanig, dat je op eigen kracht herstelt. Het lichaam krijgt een stimulans om van binnenuit te genezen. Dit alles is gebaseerd op een bijzondere ontdekking: enerzijds kunnen bepaalde stoffen toegediend aan gezonde personen, klachten en symptomen oproepen, anderzijds kan dezelfde stof bij mensen die deze klachten en symptomen al hebben, deze juist genezen. Vandaar het woord ‘homeo’, gelijkende. Ieder mens is uniek. Dit is een belangrijk uitgangspunt. We reageren allemaal vanuit onze aanleg en voorgeschiedenis. Zo zal de één bijvoorbeeld van spanning hoofdpijn krijgen, de ander zal erop reageren met darmklachten.

Anker 2

Bij welke klachten?

Homeopathie kan helpen bij onderstaande klachten:

 • Hoofdpijn en migraine

 • Spierklachten

 • Ontstekingen

 • Darmklachten

 • Huidklachten

 • Allergieën

 • Astmatische en benauwdheidsklachten

 • Slaapproblemen

 • Menstruatieklachten, overgangsklachten, PMS, vruchtbaarheidsproblemen

 • Angsten

 • Etc.

Anker 3

Goed om te weten

Wanneer u gebruik maakt van homeopathische middelen kan het zijn dat u hier een reactie op krijgt. Let op, dit hoeft niet voor te komen en is afhankelijk van uw vitaliteit. Voorkomende klachten zijn: verkoudheid, diarree, puistjes, eczeem, zweetaanvallen en veel plassen. Het zou ook kunnen dat oude klachten weer opspelen, dit is een goed teken want het middel slaat dan dus aan. Meestal nemen de klachten snel weer af.

Anker 4

Veelgestelde vragen

Hoe snel werkt een homeopathisch middel?

Bij acute klachten werken homeopathische middelen normaal gesproken snel. Bij chronische aandoeningen duurt dit langer. Een exacte tijd kan niet gegeven worden omdat iedereen andere klachten heeft en hier verschillende tijd last van heeft.

 

Wordt mijn consult vergoed?

Een deel van de zorgverzekeraars vergoedt geheel of gedeeltelijk uw consult. Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

 

Heb ik een verwijzing nodig van mijn huisarts?

Nee, u heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts.

 

Hoe neem ik mijn homeopathisch middel in?

U kunt uw middel op verschillende manieren innemen, uw therapeut bekijkt welke manier het beste bij u past. Dit kan zijn door het op te lossen in water, onder de tong te leggen of doormiddel van reuk.

Bent u geinteresseerd in homeopathie? Maak vandaag nog een afspraak bij Vita Qualis - Centrum voor Integrale Geneeskunde.

bottom of page