Orthomoleculaire geneeskunde
LET OP: ROOS QUADEKKER HEEFT TOT NADER ORDE EEN OPNAMESTOP VOOR NIEUWE PATIËNTEN.
Wat is orthomoleculaire geneeskunde?
“Orthos komt uit het Grieks en betekent ‘juist’. Moleculair betekent 'met betrekking tot de moleculen in het lichaam'. Het uitgangspunt bij de orthomoleculaire geneeskunde is, dat een ziekte eerder zal genezen bij een optimale concentratie van vitamines, mineralen, sporenelementen, eiwitten, vetten en koolhydraten in het lichaam. Dit wordt bereikt met de juiste leefstijl en ondersteund met voedingssupplementen. Orthomoleculaire geneeskunde biedt een op maat gemaakt plan aan zodat het lijf weer kan doen wat het moet doen.
Bij welke klachten?
Ik kijk naar alle soorten ziektebeelden, maar heb de meeste expertise in onderstaande klachten:
- Vermoeidheid/burn out
- Vrouwelijke hormoon-gerelateerde klachten
- Buikklachten
- Chronische infecties / long covid
- Auto- immuunziekten
De behandeling
Bij het intakeconsult gaat Roos Quadekker aan de hand van jouw medische biografie opzoek naar de diepere oorsprong en oorzaken van je klachten. Zij onderzoekt wat je lichaam nodig heeft om het zelf herstellend vermogen weer te kunnen aanspreken om goed te kunnen functioneren. Dit doet ze door al haar kennisbronnen met elkaar te verbinden, zowel medisch als intuïtief.
Het eerste consult duurt ruim een uur. Daarna kan het zijn dat Roos aanvullend onderzoek aanvraagt. Dit kan een onderzoek in het bloed zijn of de ontlasting om het darm microbioom in kaart te brengen. Als de uitslagen binnen zijn maakt zij een behandelplan. Dit behandelplan is volledig op de persoon afgestemd en is dus bij iedereen anders.
Alle vervolgconsulten na de intake zijn een uur en kunnen eventueel ook per telefoon.
Veelgestelde vragen
Hoe lang duurt een orthomoleculair traject?
Omdat ieder plan persoonlijk afgestemd is, is er geen standaard tijdstraject. Mijn ervaring is dat mensen in 3-6 maanden onder mijn begeleiding blijven.
Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?
Een verwijzing is niet nodig.
Wordt een consult vergoed?
De factuur dient u terplekke te betalen. Deze kunt u opsturen naar de zorgverzekering. Bij aanvullende verzekeringen wordt een consult doorgaans deels vergoed. Ik ben aangesloten bij de AVIG. Bekijk de vergoedingen.
Wat moet ik meenemen naar een consult?
Als u medicatie of supplementen gebruikt neemt u dit mee naar het consult. Een foto van de doosjes en potjes volstaat ook. Als u recente bloeduitslagen heeft kunt u deze ook meenemen.
Welk aanvullend onderzoek wordt er gedaan?
Dit kan bloedonderzoek zijn of een ontlasting onderzoek. Ook kan ik een darmmicrobioom onderzoek aanvragen bij het Microbioom Center. De kosten van de aanvullende onderzoeken zijn voor uw eigen rekening.
Bent u geinteresseerd in orthomoleculaire geneeskunde? Maak vandaag nog een afspraak bij Vita Qualis - Centrum voor Integrale Geneeskunde.