top of page

Integrale geneeskunde

De integrale geneeskunde wordt ook wel functionele geneeskunde genoemd. Het doel van zo’n behandeling is de oorzaken van de ziekte of klachten te onderzoeken en zo mogelijk de oorzaken te behandelen. Zo kunnen we de klachten zo duurzaam en gericht mogelijk behandelen. Ook bij Vita Qualis in Rotterdam werken we met integrale geneeskunde.

Maar wat houdt dat eigenlijk in? Waarom zou je kiezen voor een behandeling in de integrale geneeskunde en wat doet een homeopathisch arts?

Belangrijke behandelvormen die wij aanbieden in ons gezondheidscentrum zijn:

de Chinese geneeskunde met name acupunctuur, cupping, en Chinese kruiden therapie, mycotherapie, zijnde de behandeling met medicinale paddenstoelen, orthomoleculaire geneeskunde, leefstijlgeneeskunde en homeopathie.

 

Een compleet overzicht van de integrale geneeskundige behandelvormen.

Gezondheidscentrum Rotterdam Vita Qualis intake.jpg

Wat is integrale geneeskunde?

Integrale geneeskunde gaat over de eenheid van allerlei fysieke en mentale aspecten. Een verstoring tussen jouw lijf en je omgeving kan namelijk leiden tot ziekte. Als mens ben je een socio-psychosomatische eenheid: wat er in je hoofd gebeurt, heeft grote invloed op je gezondheid en andersom.

 

Een goed voorbeeld daarvan is stress. Dit leidt niet alleen tot psychische klachten, maar onderdrukt ook je afweersysteem. Daarom kijken we bij Vita Qualis niet alleen naar de symptomen. Samen met jou gaan we op zoek naar de oorzaken van de klachten. Om dat goed te doen, maken we gebruik van integrale geneeskunde. We zien iedere patiënt als uniek organisme: een mens met een eigen aanleg en voorgeschiedenis.

 

Chronische, lichamelijke en psychische klachten

Functionele geneeskunde is een doelbewuste samenvoeging van zowel alternatieve als reguliere geneeskunde. Op basis van wetenschappelijke kennis en succesverhalen uit de praktijk, brengen we jouw lichaamssystemen in evenwicht. Zo ga jij in plaats van overleven weer écht leven.

 

In onze praktijk voor integrale geneeskunde in Rotterdam kan je terecht met uiteenlopende klachten. Dat kunnen nieuwe lichamelijke symptomen zijn, maar ook chronische kwalen of psychische klachten. Benieuwd? Neem gerust contact op en stel de nodige vragen.

Gezondheidscentrum Rotterdam Vita Qualis acupunctuur

We brengen jouw

lichaamssystemen weer in evenwicht

Plan een consult bij Vita Qualis

Voor het eerst in behandeling zijn bij een integrale behandelaar is misschien wat spannend. Wij hebben namelijk een fundamenteel andere visie op ziekte en gezondheid dan je misschien gewend bent. Toch merk je al snel resultaat: in plaats van jarenlange symptoombestrijding, werken we hard richting een sterk en fit lijf. Jouw lichaam kan namelijk meer dan je denkt!

 

Heb je hier vragen over? Neem dan gerust contact op of plan direct een consult in. Hiervoor heb je geen verwijzing nodig.

bottom of page